Вчені заявили, що у 70% інфікованих коронавірус може протікати без жодних симптомів

Вчені заявили, що у 70% інфікованих коронавірус може протікати без жодних симптомів
Від 55 до 70 відсотків інфікованих коронавірусом  не мають жодних симптомів захворювання

Люди можуть заражати інших, не знаючи про це

Люди з коронавірусною хворобою, у яких немає жодних симптомів,  зустрічаються частіше, ніж вважали раніше.

Виконавча директорка Національного центру інфекційних хвороб Сінгапуру Лео Йі Сін розповіла, що згідно з дослідженнями,  від 55 до 70 відсотків інфікованих коронавірусом  не мають жодних симптомів, відтак люди можуть заражати інших, не знаючи про це, – повідомляє The Straits Times.

Учена зазначила, що це одна з причин, які роблять Covid-19 такою складною хворобою. «Ще одна причина полягає в тому, що Covid-19 проявляє себе як не шкідлива і легка хвороба. Це змушує заражених людей неправильно оцінювати серйозність своєї хвороби», – зазначила  Лео Йі Сін

«Будь-хто може заразитися і, якщо ми не будемо обережні, то можемо передати вірус іншим особам», –сказала професор.

Вона закликала людей захищати себе, оточуючих людей та громаду, бути соціально відповідальними, залишатися вдома, не відвідувати старших членів сім’ї, яким найбільше загрожує ускладнення від захворювання.

Згідно з даним американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

В Україні протягом доби  було виявлено 270 нових випадків коронавірусу,  з них у 64  медичних працівників. Госпіталізовано 69 осіб, з них троє дітей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: