У МОЗ розповіли про використання препарату плаквеніл у лікуванні коронавірусу

У МОЗ розповіли про використання препарату плаквеніл у лікуванні коронавірусу
«Плаквеніл»  був внесений у протоколи лікування МОЗ України як експериментальний в лікуванні коронавірусу

Плаквеніл будуть продавати лише за електронним рецептом

Вперше в середині березня були відповідні заяви від лікарів США та Європи щодо вдалого використання  препарату «Плаквеніл», який містить гідроксихлорохін, в комплексній терапії для лікування коронавірусу.

Про це на щоденному брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції заявив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Міністр зазначив, що цей препарат використовується для лікування певних ревматоїдних захворювань, в тому числі захворювання на системний червоний вовчак. «Після заяви щодо ефективного використання плаквенілу при лікуванні коронавірусу, він дійсно почав зникати з українських аптек.

«Були проведені відповідні перемовини з компанією-виробником щодо додаткового постачання цього препарату в аптечну мережу. З іншого боку, нам було потрібно покращити контроль за обігом цього препарату. Задля цього на наступному засіданні уряду, 15 квітня, він буде внесений до програми «Доступні ліки» і буде продаватися лише за електронним рецептом. В такий спосіб ми забезпечимо цим лікарським засобом всіх, хто потребує лікування», – розповів міністр.

Степанов також повідомив, що плаквеніл був внесений у протоколи лікування МОЗ України як експериментальний в лікуванні коронавірусу. «Його можна використовувати виключно під наглядолм лікарів в умовах медичного закладу. При використанні цього препарату дуже чітко прописано  надання інформованої згоди пацієнта на лікування цим препаратом. Самолікування таким лікарським засобом бути не може», – наголосив міністр.

В Україні протягом доби  було виявлено 270 нових випадків коронавірусу,  з них у 64  медичних працівників. Госпіталізовано 69 осіб, з них троє дітей.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: