Близький друг митрополита Павла втік до Росії? (фото)

Близький друг митрополита Павла втік до Росії? (фото)
Геронтій Борисевич – громадянин Казахстану, регент митрополичого хору та друг митрополита УПЦ МП Павла
фото з відкритих джерел

Священник УПЦ МП Андрій Пінчук написав, що архімандрит Геронтій Борисевич переїхав у Росію, проте згодом спростував інформацію

Один з наближених до митрополита УПЦ МП Павла Лебедя насельників монастиря Московського Патріархату у Києво-Печерській лаврі архімандрит Геронтій Борисевич нібито переїхав у Росію і став монахом так званого Псковско-Печерського монастиря. Про це повідомив священник УПЦ МП Андрій Пінчук.

Проте згодом Андрій Пінчук спростував інформацію. «Маю вибачитися перед лаврським архімандритом Геронтієм. Це не він виїхав до Росії. Повідомляють, що о. Геронтій перебуває в Україні. Також повідомляють, що до Пскову виїхав о. Анастасій Лисовський. Але виїхав ще до проблем з Лаврою. Ще раз приношу вибачення о. Геронтію. Пост про нього видалив», –  написав Андрій Пінчук.

Близький друг митрополита Павла втік до Росії? (фото) фото 1

 

 

Архімандрит Геронтій Борисевич у Лаврі
Архімандрит Геронтій Борисевич у Лаврі
фото з відкритих джерел

Геронтій Борисевич – громадянин Казахстану, регент митрополичого хору та друг митрополита УПЦ МП Павла.

Архімандрит Геронтій по центру з хрестом
Архімандрит Геронтій по центру з хрестом
фото з відкритих джерел

Архімандрита називали дуже близьким до Паші Мерседеса. Разом з Лебедем він їздив у Туреччину на гучне застілля. Зазначимо, тоді вечеря відбувалася в турецькому місті Белек, курорті неподалік Анталії. Дійство відбувалося на березі Середземного моря в готелі Club Prive By Rixos Belek. Номери тут здаються щонайменше на п'ять днів і коштують від 450 до 660 тис. грн, або від $12 до $17 тис.

Застілля Паші Мерседеса у Туреччині
Застілля Паші Мерседеса у Туреччині
фото: скріншот з відео

За словами дослідника історії Андрія Ковальова, Геронтій Борисевич просився у митрополита Павла втекти у Росію від початку повномасштабної агресії РФ, проте «куратори Борисевича з Москви і сам Паша його не відпускали».

«В Україні Борисевич скрізь показував тільки свій казахський паспорт і на підставі цього він мав дозвіл на проживання в Україні, але тут дозвіл скінчився, і агенту довелося евакуйовуватися в Росію. Чому саме Псковсько-Печерський монастир? Цей монастир є вотчиною так званого «духівника путіна» і ймовірного наступного патріарха московського Тіхона Шевкунова – кондового російського шовініста, колишнього журналіста і кіносценариста.

Для Шевкунова – Геронтій – це своєрідний пропагандистський експонат, який будуть возити скрізь і показувати, що, мовляв, «вот мученік, бежавший от релігіозного преследованія». Але це ще один доказ, що Паша Мерседес грає у команді Тіхона Шевкунова і спрямував близького до себе Геронтія не у Москву у розпорядження Патріарха Кіріла, не у Троїце-Сергієву лавру, а саме у Псковско-Печерскій монастирь до Шевкунова», – пише Ковальов.

Ковальов каже, джерела серед друзів Борисевича стверджують, що архімандрит виїхав легко через західний кордон до Польщі, а згодом через Литву і Латвію потрапив у Псков, а згодом і в прикордонні Печори, де і живе у Псковско-Печерському монастирі.

Нагадаємо, раніше Російська православна церква (РПЦ) повідомила, що перший монах з Києво-Печерської лаври переїхав у Псково-Печерський монастир.

До слова, раніше у РПЦ заявили, що готові прийняти в себе монахів УПЦ МП із Києво-Печерської лаври. Також подібну заяву зробила й Білоруська православна церква.

Читайте також: «Веселий піп» Андрій Пінчук: Онуфрій – голий король, він зруйнував те, що будувалося 30 років

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: