Масове отруєння у дитсадку на Хмельниччині: кількість госпіталізованих зросла

Масове отруєння у дитсадку на Хмельниччині: кількість госпіталізованих зросла

Хмельницький лабораторний центр проводить епідеміологічне розслідування

До інфекційного відділення медико-санітарної частини м. Нетішина на Хмельниччині госпіталізовано 31 особу, зокрема, 26 дітей віком 3-6 років. Такі дані станом на 11 годину 6 жовтня оприлюднив Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України.

У повідомленні йдеться, що госпіталізовані також три вихователя, один помічник вихователя, а також 19-річний чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу. Всі діти є вихованцями ясла-садка комбінованого типу № 6 «Райдуга» м. Нетішин (групи: №№ 3,7,8,9,10,12).

Основні клінічні прояви в отруєних: підвищення температури до 38-40 градусів, нудота, блювота, пронос, загальна слабкість, болі в животі (наявність симптомів гострої кишкової інфекції).

Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівцями Хмельницького лабораторного центру проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів. В приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція.

З метою виявлення носіїв проведено раптове обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та одного працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілококу та патогенних кишкових інфекцій. Встановлено медичне спостереження за контактними дітьми та дорослими. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій.

Під час проведення епідеміологічного розслідування 5 жовтя року вірусологічною лабораторією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» досліджено на наявність антигену ротавірусу пробу питної водопровідної води з харчоблоку та 8 проб випорожнень від дітей, що захворіли, (антиген ротавірусу не виявлений).

Результати бактеріологічних досліджень проб харчових продуктів, проб питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища дошкільного закладу, відібраних з метою виявлення патогенної мікрофлори (зокрема, наявність сальмонел), будуть отримані 8-9 жовтня поточного року.

Нагадаємо, на Хмельниччині слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей та дорослих в одному з дошкільних закладів міста Нетішин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: