Німецька розвідка залучена до розслідування сотень воєнних злочинів в Україні

Німецька розвідка залучена до розслідування сотень воєнних злочинів в Україні
Німецькі правоохоронці залучені до розслідування сотень воєнних злочинів в Україні
фото з відкритих джерел

Експерти двох структур намагаються встановити не тільки безпосередніх учасників злодіянь, але також несуть відповідальність у військовому і політичному плані

Федеральне відомство у кримінальних справах Німеччини спільно з Федеральною розвідувальною службою Німеччини має кілька сотень свідчень військових злочинів російськими військовослужбовцями в Україні. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Експерти двох структур намагаються встановити не тільки безпосередніх учасників злодіянь, але також несуть відповідальність у військовому і політичному плані.

Так, відомство у кримінальних справах використовує матеріали секретних служб. Наприклад, спецслужба записала переговори російських солдатів, в яких повідомлялося про звірства щодо мирного населення.

Мета розслідувань – виявити причетних, підтвердити їх дії за допомогою розслідувань і притягнути їх до відповідальності. Відомство вивчає всі сліди, шукає інформаторів і збирає докази.

Відповідно до принципу універсальної юрисдикції у Німеччині можуть судити і військових злочинців.

Генеральний прокурор ФРН нині проводить попереднє дізнання, але не веде слідства щодо окремих підозрюваних.

Відомо, що у Сенаті США розробляється законопроєкт, який дозволить американським судам розглядати справи про воєнні злочини, навіть якщо ані злочинці, ані жертви не є американцями.

Нагадаємо, що особливо багато випадків сексуального насилля українська влада зафіксувала у Київській області, зокрема, в Ірпені та Бучі. Рашисти ловили людей на вулиці, катували, ґвалтували, а потім убивали.

Варто зауважити, що українська влада очікує, що до кінця літа вдасться створити міжнародний трибунал для покарання вищого військово-політичного керівництва Росії за воєнні злочини та міжнародного арбітражу для перетворення заморожених активів РФ на компенсації Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: