Російські прикордонники вимагають від жителів «ДНР-ЛНР» українські автономери

Російські прикордонники вимагають від жителів «ДНР-ЛНР» українські автономери
Держприкордонслужба неодноразово фіксувала факти відмови російською стороною українцям в проїзді через пункти пропуску через наявність лише документів фейкових республік
Фото: dpsu.gov.ua

Документи фейкових республік не визнають навіть у РФ

Співробітникам Держприкордонслужби надійшла інформація від осіб, які прямували з так званої ДНР через КПВВ, що представники державтоінспекції РФ зупинили главу «Гірницької районної адміністрації» в окупованій Макіївці Сергія Голощапова та наказали змінити номерні знаки так званої ДНР на справжні, українські. Про це інформує Державна прикордонна служба.

За її даними, «посадовцю» пригрозили штрафом в разі непокори та евакуацією автівки на штрафмайданчик.

«На жаль, страждати від цього цирку на «російсько-республіканській» арені продовжують саме українці, які проживають на тимчасово окупованій території України. Співробітники Держприкордонслужби неодноразово фіксували факти відмови російською стороною українцям в проїзді через пункти пропуску зі-за наявності лише документів фейкових республік. Хоча самопроголошені очільники дак званих ДНР та ЛНР запевняли жителів ТОТУ (тимчасово окупованих території України – ред.), що з їхніми «документами» потрапити до РФ буде простіше та легше, а українські документи потрібні лише на випадок поїздок на територію України, контрольовану Києвом», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2017-му році президент РФ підписав «Указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: