В Україні розпочався весняний призов на строкову службу

В Україні розпочався весняний призов на строкову службу

За планом до проходження служби мають відправити 15 190 людей

В Україні у понеділок, 2 квітня, стартував весняний призов на строкову службу, який буде тривати до кінця травня. Про це повідомив заступник начальника Генштабу Збройних сил України Артур Артеменко, передає видання «Укрінформ».

«Призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу з 2 квітня і завершать її 31 травня. 61,6 мільйонів гривень на заклик планується перерахувати до 6 квітня у всі комісії», - розповів Артеменко.

Як відзначається, згідно з рішенням уряду, у квітні-травні в Збройні сили та інші військові формування України для проходження строкової військової служби будуть відправлені 15 190 людей. З них до ЗСУ - 8990 людей, Державної спеціальної служби транспорту - 1000 людей, Держприкордонслужби - 1200 людей, Нацгвардії - 4000 людей.

Нагадаємо, заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк повідомив, що цього року до лав Збройних сил України призиватимуть офіцерів запасу – тих, хто закінчив військові кафедри вишів, але не служив раніше. 

Раніше Верховна Рада зобов'язала студентів-медиків проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби. За відповідний законопроект №2210а у другому читанні і загалом проголосувало 238 народних депутатів.

22 березня повідомлялося, що Генеральний штаб Збройних сил України планує провести призов в обсягах до 500 людей офіцерського складу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: