Президент затвердив закон про спрощення умов видобутку газу

 Президент затвердив закон про спрощення умов видобутку газу
Петро Порошенко

Порошенко спротив процедуру розробки родовищ газу

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру отримання дозволу на видобуток газу. Таку інформацію містить картка документу на сайті парламенту.

Як повідомляється, закон дозволяє після завершення дослідно-промислової розробки родовищ та введення їх у промислову розробку використовувати землю на підставі договору з її власником або за погодженням із землекористувачем на період зміни їх цільового призначення та оформлення документів, які посвідчують право користування ними.

Зміни до Земельного кодексу дозволять використовувати землі без зміни їх цільового призначення, застосовуючи механізм сервітуту.

Закон передбачає дозвіл знімати і переносити ґрунтовий покров землі в разі буріння й облаштування нафтогазових сердловин, будівництва чи використання об'єктів трубопровідного транспорту.
Зігдно з законом, скасовується обов'язок отримувати гірничий відвід.

Обов'язок відшкодовувати власникам землі та землекористувачам збитки внаслідок використання с/г земель для видобутку нафти і газу, а також внаслідок втрат с/г угідь, покликаний забезпечувати належну охорону ґрунтів.

Об'єкти нафтогазової галузі, зокрема свердловини, трубопроводи тощо мають намір виключити з переліку об'єктів містобудівної діяльності, таким чином приберуть необхідність реєструвати їх як об'єкти містобудування.

Також, Закон передбачає скасування необхідності введення родовища у дослідно-промислову та промислову розробку за рішенням Міненерговугілля та вводить декларативний принцип погодження проектів розробки родовищ.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 3096-д, який спрощує процедуру отримання дозволу на видобуток газу.

ПАТ «Укргазвидобування» з початку 2017 року (станом на 18 жовтня) збільшило видобуток природного газу порівняно з аналогічним періодом 2016 року на 470 млн куб. м — до 12,1 млрд куб м. 

Читайте також: Глибоке буріння. Як добратися до українського газу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: