Експерт розповів про українські тренди в «кольоровому» картоплярстві

Експерт розповів про українські тренди в «кольоровому» картоплярстві

Новий тренд в картоплярстві – кольорова картопля

Окрім незвичайного забарвлення, картопля має підвищений вміст антиоксидантів – науковець

В Україні з’явився новий тренд в картоплярстві – кольорова картопля.

Про це розповів заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига, – повідомляє УНН.

«(В Україні – ред.) з’явився новий тренд в картоплярстві – це сорти з кольоровим забарвленням м’якуші бульб: Солоха (фіолетового кольору) та Хортиця (червоний колір). Окрім незвичайного забарвлення, вони мають підвищений вміст антиоксидантів», – сказав Фурдига.

Також, за його словами, у вітчизняній селекції з’явилися такі сорти як Мирослава, Княгиня, Фотинія, які показують високі показники продуктивності попри несприятливі погодні умови.

«Окрім того, в Україні розвивається напрямок переробки, дуже багато сортів на сьогодні вирощують для чипсів, картоплі фрі та на крохмаль», – розповів Фурдига.

Нагадаємо: На Київщині почала працювати найбільша в країні покрівельна сонячна електростанція.

Держстат назвав продукти і товари, які найбільше подешевшали за місяць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: