Міністр юстиції про «антиколомойський» закон: попереду Конституційний суд та ЄСПЛ

Міністр юстиції про «антиколомойський» закон: попереду Конституційний суд та ЄСПЛ
Міністр юстиції Денис Малюська 
Фото: Главком

Глава Мін’юсту вважає, що перший етап пройдено

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що очікує розгляду «антиколомойського» закону у Європейському суді з прав людини.

Про це Малюська написав на своїй сторінці у Facebook.

«Попереду ще Конституційний суд та, скоріш за все, Європейський суд з прав людини. Але перший етап – пройдений», - заявив він.

За словами Малюськи, ухвалений депутатами 13 травня закон остаточно заборонить повертати на ринок виведені з нього банки, а у разі, якщо рішення про неплатоспроможність чи націоналізацію банку було ухваленим з порушеннями, то колишні власники банку можуть отримати лише грошову компенсацію.

Нагадаємо, Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроєкт №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», за документ проголосували 270 депутатів Ради.

Майже відразу у Верховній Раді України заблокували підписання «антиколомойського» закону про банки.

Зазначимо, закон є однією з попередніх умов для нової програми співпраці України з МВФ.

Раніше в НБУ роз'яснили суть закону про банки. Нацрегулятор підкреслив, що суд не зможе скасувати або зупинити ліквідацію банку.

Так, міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що МВФ погодиться вести переговори з Україною про нову програму тільки після схвалення Верховною радою банківського законопроекту №2571-д.

Підкреслимо, парламент ухвалив цей проект за основу в першому читанні в кінці березня. До документа було подано рекордні понад 16,5 тис. правок до другого читання. У Раді розробили спецпроцедуру розгляду закону про банки у другому читанні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: