На змаганнях НАТО українські кіберексперти зайняли перші три місця

На змаганнях НАТО українські кіберексперти зайняли перші три місця

Українські команди представили інноваційні ідеї в контексті вдосконалення Federated Mission Networking

У п’ятницю, 23 березня, на змаганнях кращих IТ-експертів НАТО TIDE Hackathon-2018 українські команди зайняли перші три місця. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на майора Ярослава Гончара.

«Відбувся фінал. Перше, друге і третє місця зайняли українські команди. При тому, що в цьому році учасників набагато більше, ніж в минулому році», - зазначив він.

Цього року НАТО-Хакатон проводиться в Чорногорії. Це третій Хакатон, який проводиться НАТО і другий, в якому бере участь Україна. У минулому році Україна виставляла дві команди на Хакатони в Лондоні. Тоді обидві українські команди взяли перші місця. Цього року Україна виставила три команди. Українська команда представлена в трьох видах змагань coding challenge, joint challenge, modeling challenge.

«За правилами команди дізнаються про завдання, яке необхідно вирішити, на місці. Дається три дні на вирішення завдання і створення розробки. На наступний день вони роблять презентацію, і журі оцінює», - уточнив Гончар.

У свою чергу представник Офісу віце-прем'єра у справах євроінтеграції Денис Чорний зазначив, що українські команди представили інноваційні ідеї в контексті вдосконалення Federated Mission Networking.

«Перемогу здобула не тільки українська команда, а й керівництво в/ч А2724 C4ISRUkraine і напевно всі в/с частини, оскільки інноваційні ідеї, які були запропоновані українцями за результатами Хакатону фактично втілюються всією командою під час практичного застосування в побудові нової архітектури С4ISR в ЗСУ», - додав він.

Нагадаємо, у НАТО відзначили успіхи України на шляху до членства в Альянсі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: