Порошенко подякував Європарламенту за схвалення доповіді про виконання Угоди про асоціацію

Порошенко подякував Європарламенту за схвалення доповіді про виконання Угоди про асоціацію

Порошенко зазначив, що прийняття резолюції є підтвердженням непохитної позиції Європарламенту на підтримку України

Президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Європарламентом доповіді про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Вдячний євродепутатам за визнання значного прогресу України на шляху євроінтеграційних реформ з часу Революції Гідності, яких здійснено більше ніж за всі попередні роки незалежності», - заявив президент.

За його словами, це є «дуже важливим сигналом про визнання перспективи членства України в ЄС згідно ст. 49 Договору про ЄС».

Також він зазначив, що прийняття резолюції є підтвердженням «непохитної позиції Європарламенту на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України із рішучим і категоричним засудженням триваючої російської агресії проти нашої держави, зокрема недавнього акту агресії РФ у Керченській протоці».

Порошенко вважає таку позицію Європарламенту «свідченням твердої підтримки України в триваючій боротьбі за свій європейський вибір і результатом безпрецедентного рівня відносин між Україною і ЄС».

Нагадаємо, у сьогоднішній резолюції Європейський парламент виступив за припинення реалізації російського проекту трубопроводу «Північний потік-2», продовження санкції проти РФ у зв'язку з нападом на українські кораблі в Керченській протоці, а також закликав РФ звільнити незаконно заарештованих моряків. Також парламентарії відзначили прогрес України у впровадженні реформ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: