Порошенко: Росія через Медведчука вимагала звільнити вбивць, які не мали стосунку до ОРДЛО

Порошенко: Росія через Медведчука вимагала звільнити вбивць, які не мали стосунку до ОРДЛО

Інтерв'ю з експрезидентом Петром Порошенком «Главком» взяв по дорозі потягом зі Львова до Києва

Фото: пресслужба Петра Порошенка

«Певний час Медведчук був інколи єдиним каналом зв’язку з Путіним», - визнає Петро Порошенко

П’ятий президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія через Віктора Медведчука вимагала звільнення засуджених на території України вбивць, які не мали жодного стосунку до агресії на території окремих районів Донецької і Луганської областей в обмін на звільнення частини українських військовополонених. Про це Порошенко заявив в інтерв’ю інформаційному агентству «Главком».

За його словами, таким чином переговори почали перетворюватися «у фарс».

«Від нас почали вимагати звільнення засуджених вбивць, які взагалі не мали жодного відношення до агресії і до військових на території окремих районів Донецької і Луганської областей», – зазначив Порошенко.

Відповідаючи на питання, чому Медведчук міг здійснювати часті перельоти до Москви, Порошенко зазначив, що «певний час Медведчук був інколи єдиним каналом зв’язку з Путіним. І коли треба було проводити переговори щодо звільнення заручників, у нас іншого механізму просто не існувало».

«Це була єдина причина, чому він мотивував часті перельоти до Москви», – підкреслив експрезидент.

«Але коли ми не змогли зв’язатися з Путіним після агресії у Керченській протоці, я зрозумів, що у нас ситуація кардинально змінилася, – зазначив він. – Путін розумів, що будь який крок спрямований на вирішення ситуації з заручниками, за його уявою, працював на Порошенка».

Відповідаючи на запитання, чому не був арештований Віктор Медведчук за свої висловлювання, які можна було трактувати, як державна зрада і сепаратизм, колишній глава держави зазначив, що «це питання лежить в компетенції СБУ».

«До речі, я вже не у владі, але ж Медведчук не перестав літати до Москви? І СБУ не має до нього претензій, хоча там нове керівництво», – додав Порошенко.

«Ще раз наголошую, за відсутності посла Росії Медведчук для мене був лише одним з представників Путіна. Поганий, небезпечний, але один з представників», – наголосив він.

При цьому він назвав політичну силу Бойка-Медведчука головним опонентом «Європейської Солідарності» на дочасних виборах у парламент. «Але п’ятій колоні – не місце в українській владі: Бойко і Медведчук, Мураєв і Вілкул – всі вони мають залишитися на маргінесі», - підкреслив Порошенко.

Читайте повністю інтерв’ю «Петро Порошенко: Нашим головним опонентом на виборах вважаю політичну силу Бойка-Медведчука»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: