Посли Польщі та Ізраїлю обурені появою банера із Бандерою на мерії Києва

Посли Польщі та Ізраїлю обурені появою банера із Бандерою на мерії Києва
Банер зі світлиною Степана Бандери на будівлі Київської міської держадміністрації
Фото: УНН, telegram.org / PavlovskyNews

Дипломати висловили занепокоєння тим, що в Україні відзначили день народження Степана Бандери

Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький і Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон занепокоєні тим, що Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація «й досі відзначають історичні події та їх постаті, які потрібно раз і назавжди засудити».

Про це йдеться у спільній заяві послів.

Зокрема, іноземні дипломати засуджують те, що 1 січня Київська міська державна адміністрація на своїй будівлі виставила банер з зображенням Степана Бандери.

Також вони засудили те, що 24 грудня Львівська обласна рада прийняла постанову, яка спрямована на виділення державних коштів у 2020 році на вшанування пам’яті ще одного лідера ОУН Андрія Мельника, а також письменника Івана Липи і його сина Юрія Липи. Вони вважають Мельника «нацистським колаборантом», а Липу – «творцем расистської теорії української раси».

«Пам’ятаючи про наших невинних братів та сестер замордованих в 1939-1945 роках на окупованих територіях Польщі, які сьогодні є частиною України, ми, Посли Польщі та Ізраїлю, вважаємо, що вшановування людей, які активно пропагували етнічні чистки є образою, та призводить до протилежного бажаному результату у боротьбі з антисемітизмом та процесі примирення наших народів», - заявили посли.

Як повідомлялося, 1 січня у Києві представники правих сил провели смолоскипну ходу до 111-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери.

Як повідомлялось, в середу, 1 січня, близько 600 людей провели мітинг із нагоди дня народження Степана Бандери у Львові.

Український політичний діяч Степан Бандера — один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття. Він народився 1 січня 1909 року у селі Старий Угринів Івано-Франківської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: