Путін вирішив, що «українці мало чим відрізняються від росіян»

Путін вирішив, що «українці мало чим відрізняються від росіян»

Президент країни-агресора назвав людей України і Росії «одним народом»

Володимир Путін, президент країни-агресора, розказав, чому українці та росіяни в основі своїй такі схожі. Свою думку він пояснив на щорічній підсумковій прес-конференції у Москві.

«Слов'янський світ складно розвивався. З багаточисленних племен утворилася Русь, центром якої був Київ. І в цьому сенсі наші історичні, духовні та інші коріння дають мені право говорити, що в основі своїй ми — один народ», — сказав він, додавши, що очевидним є той факт, що в процесі розвитку Україна, будучи близькою до західних кордонів, розвивалася відповідним чином: «Там багато чудової своєрідності — і в мові, і в культурі, в усьому. У Росії все це дуже люблять».

«У ХІХ столітті з'явилися люди, які вважали, що Україна повинна бути незалежною, самостійною. Вони мали на це право. Особливо це було актуально в рамках імперії, де проводилася певна насильницька русифікація. Хоча для України це найменше було важливо, тому що Україна — православна країна, тоді це було визначальним чинником, тому що в паспорті не було графи «національність», була тільки «віросповідання»: українець від росіянина не відрізнявся взагалі нічим», — пояснив свою позицію Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: