Росія віддала Україні двох викрадених прикордонників

Росія віддала Україні двох викрадених прикордонників
Звільнені прикордонники
Фото: Петро Порошенко

Відбувся анонсований президентом обмін

Росія передала Україні викрадених спецслужбами РФ біля державного кордону у Сумській області в жовтні 2017 року українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. Про це повідомляє видання «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляється, обмін відбувся на нейтральній смузі українсько-російського державного кордону в районі пункту пропуску «Гоптівка» в Харківській області в п'ятницю, 2 березня.

Україна передала російській стороні затриманих влітку 2017 року Херсонської області військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кузнєцова й Аскара Кулуба.

77_mainВикрадені росіянами прикордонники Богдан Марцоня і Ігор Дзюбак

Президент України повідомив, що українці повернулись додому.

Також про звільнення співробітників прикордонної служби повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Як відомо, прикордонники зникли на нейтральній смузі в Сумській області 3 жовтня 2017 року.

4 жовтня Державна прикордонна служба України заявила про зникнення двох прикордонників під час моніторингу кордону на Сумщині.

Пізніше того ж дня російська сторона офіційно заявила, що 3 жовтня затримала їх.

9 жовтня з'явилась інформація, що російський суд заарештував прикордонників на 2 місяці за «незаконний перетин кордону» і «злісну непокору працівникам правоохоронного органу».

У Держприкордонслужбі України заявляють, що українські прикордонники були захоплені в полон під час традиційної консультативно-представницької зустрічі з колегами з РФ «безпосередньо на кордоні» двох держав.

Згодом ЗМІ стало відомо, що зникнення українських прикордонників було спецоперацією росіян, відповідні переговори російської сторони були зафіксовані впродовж двох місяців до викрадення українських прикордонників Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака.

Наприкінці жовтня викрадених прикордонників доставили у СІЗО «Лефортово» в Москві. Їх заарештовано до 5 лютого 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: