Transparency International привітала прагнення Порошенка внести законопроект про Антикорупційний суд

Transparency International привітала прагнення Порошенка внести законопроект про Антикорупційний суд

Організація пообіцяла вивчити документ після його оприлюднення

Transparency International Україна позитивно оцінює заяву Петро Порошенко про намір внести до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд. Про це сказано в заяві організації, яку було розміщено у Facebook.

Водночас, там висловили сподівання, «що глава держави, реалізуючи своє право законодавчої ініціативи, врахує всі висновки та рекомендації Венеціанської комісії. Зокрема, щодо порядку відбору та призначення суддів антикорупційних судів, їхньої винагороди, системи самоуправління та можливої відповідальності».

«Ми підтримуємо конструктивні дії, скеровані на завершення формування в Україні антикорупційної інфраструктури. Сподіваємося на практичні кроки з розбудови інституту Антикорупційного суду вже в наступному 2018-ому році», - сказано в заяві.

Transparency International Україна відзначила, що відповідність президентського законопроекту викликам сучасності оцінить окремо - після можливості докладно вивчити положення документа.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наступного тижня планує запропонувати Верховній Раді свій проект закону про Антикорупційний суд. Про це він заявив на урочистостях з нагоди початку роботи нового Верховного Суду 15 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: