МЗС - Угорщині: розміщення військових на Закарпатті - справа України

МЗС - Угорщині: розміщення військових на Закарпатті - справа України
Мар'яна Беца

Занепокоєння міністра оборони Угорщини назвали провокацією

У Міністерстві закордонних справ України відзначили, що їм прикро через невдоволення угорців щодо розміщення військових у Берегові, але це не їх справа. Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, передає видання Інтерфакс.

«Я не думаю, що Угорщина може заблокувати на рівні НАТО двосторонні відносини... Дуже шкода, що перед виборами в Угорщині передвиборна риторика перемагає над тими двосторонніми відносинами і тими позитивними їх складовими», - заявила Беца.

Спікер уточнила, що українська сторона відкрита до діалогу.

«Це свідомі політичні маніпуляції та відверте перекручування реальності. Нам шкода, бо ми конструктивно налаштовані на діалог з будь-яких питань... Ми постійно намагаємося взаємодіяти з нашими угорськими колегами і через посольство, і на різних міжнародних майданчиках», - відначила речниця.

За її словами, розміщення на Закарпатті батальйону українських військ можливо з міркувань безпеки.

«Розміщення тих чи інших батальйонів українських військових на території суверенної держави - це особиста справа цієї держави і суверенне право цієї держави. Звичайно, нас турбують провокації на території Закарпаття, що почастішали», - додала дипломат.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив невдоволення планами Міноборони України відновити військову частину в Берегове.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: