У Росії оголосили обвинувачення ексбійцю «Азова» Сергію Коротких

У Росії оголосили обвинувачення ексбійцю «Азова» Сергію Коротких
Ексдоброволець полку «Азов», представник «Національного корпусу» Сергій Коротких
Фото: hromadske

Картка справи Коротких опублікована на сайті Басманського суду Москви

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії висунуло обвинувачення ексдобровольцю полку «Азов», представнику «Національного корпусу» Сергію Коротких, відомому як «Боцман». Картка його справи опублікована на сайті Басманського суду Москви, пише «Новая газета».

У Росії Коротких звинувачують у вбивстві двох і більше людей, скоєному організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті.

Басманський суд має намір обрати йому запобіжний захід заочно, оскільки з 2010 року він залишив територію РФ.

Сам Коротких назвав звинувачення фейком.

«У День Незалежності України слідчий комітет РФ вирішив оригінально привітати мене, запустивши серію нових фейконовин», — написав Коротких та додав, що будь-яка незалежна агенція розслідувань усі ці фейки легко спростує.

Сам Коротких раніше на запитання про низку звинувачень у його бік казав, що «не відчуває себе в чомусь винним і на його стороні правда».

У 2007 році невідомі неонацисти вбили дагестанця Шаміля Одаманова та невстановленого уродженця Таджикистану. Владі Антоневич, який називає себе ізраїльським режисером-документалістом і є автором фільму «Кредит на вбивство», пов'язує етнічну розправу з членами «НСО» («Націонал-соціалістичне товариство»), серед яких ㅡ Коротких та Максим Марцинкевич. Сам Коротких називав фільм замовним.

Також, як пише «Новая газета», на початку серпня в інтернеті з'явилися відео нібито оперативної зйомки з ймовірними показами Сергія Коротких «Боцмана» та його товариша Максима Марцинкевича («Тесака») щодо їхніх соратників з організацій «Русская цель», «НСО» та «Формат 18».

На відео Коротких нібито під запис дав свідчення на керівників «НСО», запис датований 2007 роком. Серед лідерів угруповання він називає Максима Марцинкевича, а також Олександра «Шульца» Філюшкіна (Шитова), Олексія «Ідеолога» Акімова, Андрія «Дєда» Чуєнкова (Дєдова).

Після смерті «Тесака» (знайшли мертвим у російському СІЗО — ред.), як пише «Новая газета», Чуєнков-Дєдов нібито втік до України, а доля «Шульца» достеменно невідома.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: