Угорщина видала українцям не менше 100 тисяч паспортів – МЗС

Угорщина видала українцям не менше 100 тисяч паспортів – МЗС
Паспорт Угорщини

Дипломат описав, як Угорщина масово видає паспорти на Закарпатті, не рахуючись з Україною

Угорщина видала на Закарпатті не менше 100 тисяч паспортів. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«На Закарпатті є (масове явище видачі угорських паспортів – ред.). І за різними даними, у тому числі угорськими, угорських паспортів більше від 100 тисяч видано», - сказав він.

За його словами, ці паспорти видавалися в основному до моменту отримання Україною безвізового режиму.

«Привабливість цього паспорта була практичною – можна було безпроблемно пересікати кордон, влаштовуватися на роботу в Угорщині або й дальше. А тепер порахуймо, що досягла Угорщина роздаючи паспорти українським громадянам угорського походження? За різними оцінками, від 30-ти до 40 тисяч працездатних українських громадян угорського походження виїхали в інші держави Європи. Фактично і Угорщина, і Україна їх втратили», - відзначив дипломат.

Боднар зазначає, що українці, які отримали угорські паспорти, зазвичай не переїжджали до Угорщини, а обирали для проживання країни з більш розвинутішим ринком праці, наприклад, в Словаччині, Австрії чи Німеччині.

«Цими паспортами, тоді, раніше торгували в якійсь мірі. І не буде секретом, що частина українців отримали паспорти під різними «соусами» і домовленостями», - додав також дипломат.

Зазначимо, у лютому Угорщина заблокувала вже друге міністерське засідання Україна-НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Дивіться відео «Угорщина Віктора Орбана: корупція та відкат від Європи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: