Україна вітає продовження мандату місії ОБСЄ на Донбасі

Україна вітає продовження мандату місії ОБСЄ на Донбасі

Місія ОБСЄ відіграє важливу роль у сприянні мирному врегулюванню ситуації на Донбасі, запевняють у МЗС

В Україні вітають рішення Постійної Ради ОБСЄ про продовження на 12 місяців до 31 березня 2019 року мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

«Підтримавши зазначене рішення, держави-учасниці ОБСЄ продемонстрували готовність і надалі підтримувати нашу державу у протидії агресії з боку Російської Федерації, якою було порушено основоположні норми міжнародного права та фундаментальні принципи ОБСЄ відповідно до Гельсінського заключного Акту НБСЄ 1975 року», - зазначили у МЗС.

У коментарі наголошується, що місія відіграє важливу роль у сприянні мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі поваги до незалежності, суверенітету, політичної єдності та територіальної цілісності України.

Водночас у МЗС закликали Російську Федерацію вжити заходів для забезпечення повного, постійного, безперешкодного доступу та свободи пересування спостерігачів Місії на всіх тимчасово окупованих територіях на Кримському півострові та в Донецькій і Луганській областях України, включаючи тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

Нагадаємо, мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні продовжено до 31 березня 2019 року.

Як повідомлялося раніше, ОБСЄ знайшла танки бойовиків на Луганщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: