Заступник начальника Генштабу: Росіяни не бажають співпрацювати для виконання Мінських домовленостей

Заступник начальника Генштабу: Росіяни не бажають співпрацювати для виконання Мінських домовленостей
Родіон Тимошенко

«З російського боку є офіцери, які хотіли б краще ставитися до України, але система у РФ побудована таким чином, що вони перебувають під постійним контролем»

Росіяни не бажають виконувати Мінські домовленості, саме тому вивели своїх представників з СЦКК (Спільного центру з контролю і координації). Таку версію озвучив заступник начальника Генштабу, генерал-майор Родіон Тимошенко в інтерв’ю «Главкому».

«Певну роль у досягненні Мінських домовленостей СЦКК виконує, — розповідає Тимошенко. — Якби там було все добре для російської сторони в плані припинення вогню, то їхні представники звідти не поїхали б в грудні 2017 року, мовляв, через «нестерпні умови» роботи».

За словами генерал-майора, Центр вирішував дуже важливі гуманітарні питання: домовлявся про припинення вогню для ремонту водогонів, електромереж, газопроводів з окупованої сторони. Якщо є поранені серед мирного населення, СЦКК слугував майданчиком, аби домовитися про евакуацію людей.

«Але команди для «бойовиків» давали не із цього Центру, не з Соледара, а з Москви, — пояснює військовий. — Росіяни, вочевидь, просто не бажають виконувати Мінські домовленості, тому і вивели своїх представників з СЦКК».

За словами Тимошенко, з російського боку є офіцери, які хотіли б краще ставитися до України, але система у РФ побудована таким чином, що вони перебувають під постійним контролем.

«Всі переговори між нами і ними фіксувалися. Аудіозаписи вони надсилали до Москви. Наведу такий приклад. Ми повідомляємо про 23 обстріли з їхнього боку і 12 відповідей з нашого. Коли доповідав російський генерал, то він ніколи не називав жодну цифру на підтвердження того, що відбувалися обстріли з так званих ОРДЛО. Тоді виникає запитання: а що, цих обстрілів узагалі немає? Вони любили оперувати тим, що з «вашого» боку стільки загинуло, з «нашого» стільки цивільних. Тобто вони розділяли на ваших і наших. А я завжди підкреслював, що і там, і там є саме наші люди, українці», — резюмував генерал-майор.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: