Мріяла про велику і дружну родину: на фронті загинула співробітниця НАЗК Юлія Шевченко (фото)

Мріяла про велику і дружну родину: на фронті загинула співробітниця НАЗК Юлія Шевченко (фото)
У цивільному житті Юлія була аспіранткою кафедри кримінального права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого,
фото: Юлія Шевченко/Facebook

У перші місяці повномасштабного вторгнення Юлія долучилася до війська

Захищаючи Україну на фронті загинула співробітниця Національного агентства з питань запобігання корупції Юлія Шевченко. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

У перші місяці повномасштабного вторгнення Юлія долучилася до війська. За словами побратимів, вона була заступницею командира з морально-психологічного забезпечення.

Трагічну звістку про загибель Юлії повідомив її наречений  Тарас Сухенюк, який також є військовослужбовцем.

«31 липня перестало битися серденько цієї прекрасної дівчини, нареченої, моєї майбутньої дружини. Не стало людини, яка своєю хоробрістю, працьовитістю, наполегливістю обійшла будь-кого. Вона – янгол серед людей, яка допомагала всім, хто просив і не просив допомоги», – написав чоловік.

Тарас пригадує, як вони з Юлією мріяли про велику і дружну родину. «Вона мені завжди казала «Тарас, ми папуги-нерозлучники, ми завжди будемо разом», я їй завжди відповідав «Так завжди і буде, моя маленька комашка». Але, на жаль, цього не сталось. Я тебе дуже сильно кохаю, і буду кохати завжди…» – додав Тарас.

У цивільному житті Юлія була аспіранткою кафедри кримінального права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а з початку 2021 року працювала в управлінні проведення обов’язкових повних перевірок НАЗК.

Друзі та колеги згадують Юлію як талановиту юристку. «Юлія прийшла до нас ще студенткою п’ятого курсу, перемігши в проєкті «Антикорупційний десант» – це вже багато говорить про її характер. З початку 2021 року працювала в управлінні проведення обов’язкових повних перевірок НАЗК. Її великим бажанням було продовжувати будувати кар’єру на антикорупційному фронті, але так сталося, що демонструвати свої найкращі навички довелося на війні.

З перших місяців повномасштабного вторгнення Юлія доєдналася до лав ЗСУ, щоб захищати нашу країну. Загинула як герой в одній з найгарячіших точок фронту на сході країни», – розповіли у НАЗК.

Памʼять дівчини вшанувала Анастасія Блищик – доброволиця ЗСУ, пресофіцерка 47-ої ОМБр, наречена загиблого Олександра Махова.

«Є дні, коли особливо важко дихати. Юля більше не з нами. Як би не клятий ворог, Юля разом з Тарасом мали б повернутися до цивільного життя, одружитися та народити маленьких Сарматиків. Це були б чудові дітки. Це була б ідеальна родина. Але її вбили. Підло. Цинічно.

В інтернеті гуляє російське іпсо, що ми усі «заслужили цю війну». Йдіть на***! Ми не заслужили бути вбитими, закатованими, зґвалтованими та обкраденими. Наша дівчинко, світла памʼять тобі!"» – написала Анастасія.

Побратими та посестри Юлії також діляться спогадами про неї.

«Юля Шевченко була гідною посестрою. Вона піклувалась навіть про мене, хоча я далеко не в її підрозділі. Тендітна, тонка дівчинка тримала стрій поряд з мужніми хлопцями.

Юля – замкомандира по МПЗ. Великий приклад для такої посади. Її втома відчувалась на відстані, тому хотілось передати обіймів. Відправила їй форму і м’яку подушку. Вона так раділа. А я була щаслива що можу хоча б так підтримати. І ось, її більше нема. Сльози течуть самі по собі» – написала військовослужбовиця Олена Риж.

Пам’ять військовослужбовиці також вшановує рідна кафедра університету.

«Учора, 31 липня, під час захисту Батьківщини від рашистських загарбників загинула Юлія Шевченко, аспірантка першого року навчання Кафедри кримінального права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. На злеті обірвалося юне життя, загублена доля, перекреслені всі плани і сподівання. Щедро обдарована талантами дівчинка, на яку очікувало блискуче юридичне і наукове майбуття, пішла у засвіти. Поклала життя за свободу і незалежність своєї Батьківщини, за свій народ, за всіх нас. 

Хай будуть прокляті рашисти, що принесли війну на нашу землю і забрали тебе у нас. Уся кафедра в глибокій скорботі і висловлює щирі співчуття рідним і близьким Юлії», – написав завідувач кафедри Юрій Пономаренко.

Раніше повідомлялося, що на війні проти російських окупантів загинула колишня футзалістка збірної України Елеонора Мальцева.

Нагадаємо, що на початку липня через теракт росіян у Краматорську загинула письменниця Вікторія Амеліна. У момент удару мисткиня була в ресторані Ria Lounge у центрі міста разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: