«Після нас хоч потоп». Хасиди залишили гори сміття на українсько-білоруському кордоні

«Після нас хоч потоп». Хасиди залишили гори сміття на українсько-білоруському кордоні
Хасиди повернулися додому

Очевидці кажуть, що Умань щороку тоне у смітті після святкування єврейського нового року

Хасиди, які перебували на нейтральній ділянці українсько-білоруського кордону поблизу пункту пропуску «Нові Яриловичі», у п’ятницю, 18 вересня, почали масово повертатися у Білорусь, залишаючи після себе гори сміття.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що хасиди повністю звільнили територію прикордонних пунктів Яриловичі та вирушили святкувати Новий рік в Гомелі, Пінську та інших населених пунктах Білорусі.

«Дякуємо співробітникам Прикордонної служби за вашу роботу у захисті державного кордону України. Незважаючи на значний психологічний тиск, ви виконували свій обов ' язок.

P. S. Лінія, на якій стоять наші прикордонники - останні сантиметри території України. Білорусь попереду. Попереджали білоруську сторону, що через пандемію паломників не пустимо, незважаючи на будь-які пісні і танці. Нас не слухали. Тепер треба прибирати...», – написав Геращенко.

Як повідомляють очевидці у Facebook, так щороку виглядала Умань після святкування єврейського нового року.

Нагадаємо, з 14 вересня сотні хасидів намагалися потрапити в Україну з Білорусі. На кордоні перебували понад тисяча паломників.

На кордон прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він зустрівся з представниками іноземних громадян та довів вимоги рішення уряду України про заборону в’їзду іноземців в нашу країну до 28 вересня.

У вівторок, 15 вересня, ввечері прикордонники зафіксували прибуття значних груп хасидів до пункту пропуску «Дольськ», що у Волинській області.

Також Молдова не пустила в країну близько 30 хасидів, які прилетіли з Туреччини і мали намір далі потрапити в Україну.

У ніч на 18 вересня групу хасидів прикордонники виявили і затримали на Закарпатті, а ще одного іноземця прикордонники зупинили на кордоні з Польщею.

Як повідомлялося, посол Ізраїлю радить хасидам повернутися до Білорусі, а звідти додому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: