Президент, Вселенський патріарх та митрополит Епіфаній привітали українців з Різдвом (відео)

Президент, Вселенський патріарх та митрополит Епіфаній привітали українців з Різдвом (відео)
Епіфаній: Ми радіємо і покладаємо в подальшому нашу надію на Бога.

Президент привітав українців з Різдвом: Ми визволили нашу церкву з московської неволі

Президент України Петро Порошенко привітав українців, які святкують Різдво за юліанським календарем. Відповідне повідомлення було поширене соціальними мережами.

«Цього року Різдво для нас – особливо велике й урочисте. Свято подвійне – Православна Церква України отримала Томос про автокефалію. Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, визволили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла у родину, яка тепер складається із п’ятнадцяти незалежних православних церков», - зазначив глава держави.

«Над вертепом звізда ясна світлом засіяла…», а українська зірка засяяла у «сузір’ї незалежних та рівних національних Церков». Саме таким сузір’ям, за словами Його Всесвятості Варфоломія, і є світове православ’я. Вітаю усіх із Різдвом Христовим. І так само – з народженням незалежної Православної церкви України», - йдеться у привітанні.

На поширеному на президентській сторінці у Facebook відео Вселенський патріарх Варфоломій привітав українців зі Різдвом. Він побажав, щоб «маленький Ісус, який приніс мир на землю, приніс мир в Україну».

«Благодать новонародженого Спасителя хай благословить усіх українців у новому 2019 році. Я буду завжди молитися за Україну, як і робив це д о сьогоднішнього дня», - сказав він.

Привітав українців і митрополит Київський Епіфаній.

«Ми радіємо і покладаємо в подальшому нашу надію на Бога. Віримо, що в прийдешньому новому 2019 році, отримавши цей великий дар, визнання автокефалії Української православної церкви, ми об’єднаємо все українське православ’я навколо Київського престолу. Ми віримо в те, що в наступному році запанує той довгоочікуваний мир, буде завершена війна на Сході, ми повернемо окуповані території, повернемо Крим», - сказав він.

Нагадаємо, 6 та 7 січня телеканал «UA: Перший» вестиме прямі трансляції Різдвяного богослужіння з Володимирського собору Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) та Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Папа Римський Франциск привітав християн, які відзначають Різдво за юліанським календарем.

В Україні на різдвяні свята правопорядок забезпечуватимуть понад 17 тисяч правоохоронців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: