У Карпатах уже випало 80 см снігу

У Карпатах уже випало 80 см снігу

Синоптики попереджають про небезпеку від снігових лавин

У Карпатах станом на ранок 21 грудня 2018 року висота снігового покриву місцями досягає 80 см. Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру у Facebook.

За даними синоптиків, станом на восьму ранку сьогодні на сніголавинній станції «Пожежевська» температура повітря становила -5 градусів морозу, пориви вітру до 9 м/с, слабкий поземок, висота снігового покриву становить 19-80 см, сніг хуртовинний помірно закріплений. Крім того, зазначається, що на сніголавинній станції «Плай» температура повітря досягала шести градусів морозу, пориви вітру до 8 м/с, висота снігового покриву становить 13-47 см, сніг свіжий пилоподібний, помірно та добре закріплений.

«На сніголавинному посту Драгобрат: температура повітря -6,2 градусів морозу. Висота снігового покриву становить 77 см», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Держслужби України з надзвичайних ситуацій, у зв’язку з хуртовинами та снiгопадами, 22-24 грудня у високогір’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей очікується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в річках України у період з 22 по 25 грудня 2018 року можливе підвищення рівня води через очікувані опади.

Як повідомлялося, сьогодні, 21 грудня 2018 року, на території України переважно сніг, місцями з дощем, на півдні країни без опадів, температура повітря вдень від -2 до +5.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: