У РФ заявили, що хочуть припинити транзит газу через Україну, - посол США у Берліні

У РФ заявили, що хочуть припинити транзит газу через Україну, - посол США у Берліні
Посол США заявив, що питання полягає в тому, чи хочуть європейські уряди стати більш залежними від країни, що використовує хімічну зброю, щоб вбити політичного опонента в Європі

Посол США заявив, що «Північний потік-2» розробили без українського інтересу

Посол США у Берліні Річард Гренелл заявив, що проект газопроводу «Північний потік-2» розробили для транспортування російського газу до Європи без українського інтересу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його інтерв’ю Rheinische Post.

«Проблема  полягає в тому, що це не економічний проект. Його розробили лише з однієї причини: створити альтернативний маршрут транспортування російського газу на шляху до Європи, який не проходить через Україну. Тому питання полягає в тому, чи хочуть європейські уряди стати більш залежними від країни, яка використовує хімічну зброю, щоб вбити політичного опонента в Європі. Чи стане Європа більш залежною від країни, яка вторглася до суверенної держави і незаконно анексувала територію?» - сказав він.

«Путін чітко заявив, що хоче припинити транзит російського газу через Україну. Два проекти, які дадуть йому змогу зробити це, - «Північний потік-2» і «Турецький потік-2». Ці два проекти разом роблять транзит російського газу через Україну практично зайвим», - додав він.

Раніше Гренелл надіслав листи низці німецьких компаній, в яких заявив про ризик санкцій у зв'язку з реалізацією проекту російського газопроводу «Північний потік-2». Він заявив, що фірми, що підтримують будівництво «Північного потоку-2», а також «Турецького потоку», активно підривають безпеку України та Європи.

До цього міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявляв, що санкції США проти трубопроводу «Північний потік-2» були б неправильним способом вирішення спору про постачання енергоносіїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: