Запорізька єпархія УПЦ МП звернулась до чиновників Мінкульту

Запорізька єпархія УПЦ МП звернулась до чиновників Мінкульту

Департамент у справах релігій та національностей Мінкульту планує провести виїзне засідання в Запоріжжі?

Українська православна церква Московського патріархату закликала державного службовця Міністерства культури України Андрія Юраша прокоментувати свої висловлювання і відповісти на ряд питань, що пов'язані зі сферою компетенції департаменту у справах релігій та національностей. Про це йдеться у повідомленні УПЦ МП, передають «Українські Новини».

При цьому в повідомленні нагадується, що у ЗМІ з'явилася інформація про плани департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури провести виїзне засідання в Запоріжжі.

Як зазначав керівник департаменту Андрій Юраш, Запорізька єпархія УПЦ зараз є найбільш проблемною. Прес-служба Запорізької єпархії УПЦ у своєму зверненні до Юраша звернула увагу держслужбовця на численні факти підпалів та осквернених храмів УПЦ МП в різних регіонах України (лише в Одеській області в 2017 році було зареєстровано 17 таких інцидентів), недавнє захоплення прихильниками УПЦ КП Успенської церкви у селі Птича (Рівненська область), при якому була серйозно побита парафіянка, а також гучний скандал у місті Коломия (Івано-Франківська область), де у православних віруючих був силою відібраний Благовіщенський храм та пролунали погрози з боку представників УГКЦ захопити в УПЦ всі наявні у неї парафії в Україні.

Також у зверненні згадувалося про занепокоєння Організації Об'єднаних Націй (ООН) щодо агресивних дій членів ультраправої організації «С14» щодо Києво-Печерської Лаври, а також фактів підпалів Десятинного монастиря в Києві та церкви святого рівноапостольного князя Володимира у Львові. У цьому зв'язку прес-служба Запорізької єпархії, серед іншого, запитує, чому Юраш та Мінкульт проігнорували ці інциденти та не проводили виїзні засідання у відповідних регіонах.

Більш того, вказуючи на надуманість твердження про «проблемність» Запорізької єпархії УПЦ запропонувала чиновнику спрямувати кошти, які планується витратити на організацію та проведення недоцільного з точки зору реальної роботи департаменту засідання, на потреби проекту «Любов милосердствує», який вже кілька років проходить на території Запорізької єпархії та спрямований на допомогу важкохворим дітям, переселенцям, учасникам антитерористичної операції (АТО), сім'ям загиблих солдатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: