АрселорМіттал Кривий Ріг призупиняє роботу комбінату

АрселорМіттал Кривий Ріг призупиняє роботу комбінату
ArcelorMittal призупинить роботу гірничо-збагачувального комбінату у Кривому Розі Джерело: https://biz.censor.net/n3356880
фото з відкритих джерел

АрселорМіттал Кривий Ріг зупиняє видобуток руди та не платитиме зарплатню мобілізованим працівникам

АрселорМітталКривий Ріг з серпня призупинить роботу гірничо-збагачувального комбінату на найближчі три місяці. Крім того, підприємство залишає особливий графік роботи працівників. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Щоб зберегти усі робочі місця, у серпні компанія залишає чинним особливий графік роботи: більшість персоналу, включно з менеджментом та працівниками-іноземцями, працюватимуть на 2/3 навантаження. 2/3 зарплати будуть отримувати і працівники гірничого департаменту, незважаючи на те, що з серпня підприємство призупиняє роботу ГЗК на найближчі три місяці», – сказано у повідомленні АМКР.

У компанії пояснили, що тимчасова зупинка ГЗК викликана серйозними економічними факторами: зниженням економічної активності в Європі на тлі ризику рецесії та суттєвим зростанням витрат на транспортування залізорудної сировини.

«На європейських ринках попит на концентрат і металопродукцію різко знизився, при цьому традиційні ринки все ще лишаються для АМКР недосяжними. Витрати на логістику для підприємства підвищилися у п’ятеро. Ці обставини не залишають підприємству шансів вижити без значного скорочення витрат», – констатували у компанії.

У АМКР заявили, що підприємство зберігатиме місце роботи та посаду для кожного військовозобов'язаного працівника, призваного на службу під час мобілізації. Проте компанія змушена скористатися правом, яке надає закон, підписаний президентом України у липні, та припинити виплати середньої заробітної плати мобілізованим працівникам.

«Це є болючим рішенням, але єдиною можливістю уникнути скорочень серед 22-тисячного колективу підприємства», – пояснили у АМКР.

Нагадаємо, генеральний директор компанії «Метінвест» Юрій Риженков заявив, що росіяни вкрали з захопленого Маріуполя сталі на 600 млн доларів. 

Компанії «Метінвест» належать зруйновані окупантами завод «Азовсталь» та Маріупольський комбінат імені Ілліча, на які припадало 40% всього металургійного виробництва України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: