Білоруський завод, що виробляє обладнання для м'ясокомбінатів, тепер випускатиме маршрутки

Білоруський завод, що виробляє обладнання для м'ясокомбінатів, тепер випускатиме маршрутки

У Білорусі планують виробляти шестиметровий мікроавтобус в двох виконаннях

Державний комітет по стандартизації Республіки Білорусь видав схвалення типу транспортного засобу на нову модель МАЗу - маршрутки. Інформація про це з'явилася в білоруському реєстрі національної системи підтвердження відповідності.

Ще минулої осені повідомлялося, що Мінський автозавод почне випускати фургони JAC Sunray. Тепер з документів стало зрозуміло, що це будуть в тому числі і пасажирські мікроавтобуси - маршрутки. Модель JAC Sunray - китайська перелицьована копія Mercedes Sprinter. Представники компанії заперечують подібність з німецьким автомобілем і стверджують, що зовнішній вигляд розроблений в італійській художній студії, пише The Village Білорусь

Модель буде називатися МАЗ-281, повна назва модифікації - МАЗ-281040. Це буде шестиметровий мікроавтобус в двох виконаннях: на 9 пасажирських місць (максимальна маса 3 500 кг) і на 16 місць (максимальна маса 4 050 кг).

«Микрика» буде комплектуватися 4-циліндровим рядним дизельним двигуном JAC об'ємом 2 746 «кубиків» і потужністю 110 кВт (150 кінських сил).

З таблички виробника стає ясно, що збирати мікроавтобус будуть на потужностях ВАТ «Брестмаш». Цей завод випускає різне обладнання для харчової промисловості: установки обробки кишок, конвеєри для транспортування тушок курки, очисники слизових субпродуктів, пристрої для транспортування фаршу по трубах, агрегати для зйомки шкур.

Для МАЗа це вже не перша спроба налагодити випуск пасажирських мікроавтобусів. Ще в грудні 2010-го мінський автозавод показав дві моделі мікроавтобуса: МАЗ-181010 і МАЗ-182010. Виявилося, що це китайський King Long Hiase, який є клоном моделі Toyota HiAce четвертого покоління розробки кінця вісімдесятих. У 2012-му виробництво подовженої версії МАЗ-182010 під власним ім'ям «Ніка» налагодили на заводі «Могильовтрансмаш», але змогли виготовити всього 14 екземплярів. Від журналістів мікроавтобус отримав хльостке прізвисько «Мазель».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: