Boeing і Airbus побили рекорди з продажу літаків

Boeing і Airbus побили рекорди з продажу літаків

Акції Boeing на NYSE подорожчали на 3,8%

Boeing поставила за минулий рік 806 цивільних суден, що дозволило їй утримати загальносвітове лідерство

Минулий 2018 рік став найуспішнішим в історії цивільної авіації щодо поставок нових літаків. Про це стало відомо після того, як два найбільші виробники на ринку - Boeing і Airbus - опублікували звіти, повідомляє «Коммерсантъ».

Зазначається, що Boeing поставила за минулий рік 806 цивільних суден, що дозволило їй утримати загальносвітове лідерство, яке вона захопила сім років тому. Airbus відстала всього на шість літаків від свого головного конкурента, поставивши авіакомпаніям 800 повітряних суден.

При цьому обидва виробники не змогли виконати свій план з поставок. Boeing спочатку розраховувала передати перевізникам від 810 до 815 літаків - компанія не змогла реалізувати власний прогноз уперше з 2011 року. А Airbus досяг лише нижньої межі свого прогнозу, який до того ж і так був знижений у жовтні через проблеми з постачальниками і внутрішніми виробничими затримками.

Напередодні акції Boeing на NYSE подорожчали на 3,8%, приблизно стільки ж додали в ціні акції Airbus на Паризькій фондовій біржі.

До слова, НАТО й надалі орендуватиме літаки «Руслан».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: