Економіст про наслідки коронавірусу: інфляція долара та євро будуть найвищими в історії

Економіст про наслідки коронавірусу: інфляція долара та євро будуть найвищими в історії

Економіст прогнозує інфляцію долара та євро

«Ваші долари, якщо вони у вас є, завтра будуть мати меншу вартість, ніж сьогодні. І не по відношенню до гривні», - Андрій Ярмак

Економіст інвестдепартаменту продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак впевнений, що внаслідок величезних фінансових вливань в економіку США інфляція долара та євро будуть найвищими в історії.

Про це Андрій Ярмак розповів в інтерв’ю «Главкому»

«Наслідки зараз неможливо точно спрогнозувати, бо є величезна кількість інших факторів, які ми не можемо оцінити. Скільки буде тривати локдаун, як буде розвиватися ситуація з цінами на нафту, що станеться з боргами країн, і т.п. Але я впевнений, що інфляція долара та євро будуть найвищими в історії. Отже, ваші долари, якщо вони у вас є, завтра будуть мати меншу вартість, ніж сьогодні. І не по відношенню до гривні, а в реальних вимірах», – сказав Андрій Ярмак.

Відповідаючи на запитання про те, яка доля чекатиме на український аграрний експорт через падіння цін на нафту, економіст зазначив, що аграрна галузь – єдина з усіх галузей економіки світу, яка найменше постраждає від низьких цін на нафту та коронавірусу. «Цукор – однозначно піде вниз», – зазначив Ярмак.

Нагадаємо, Сенат США 25 березня схвалив історичний законопроект про підтримку економіки під час боротьби з коронавірусом на суму 2 трильйони доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: