Галузеві асоціації готують зауваження до податкового законопроєкту № 5600

Галузеві асоціації готують зауваження до податкового законопроєкту № 5600

«Ми повністю проти цього законопроєкт № 5600», – заявив голова Комітету з розвитку підприємництва СУП Єрашов

Податкові зміни, які запропонував уряд, (законопроєкт № 5600) підвищують повноваження контролюючих органів, що збільшить тиск на бізнес, та ускладнюють адміністрування податків. Про це заявив голова Комітету з розвитку підприємництва СУП Андрій Єрашов.

«Ми очікували покращення адміністрування, а не його ускладнення. Ми очікували, що не буде збільшено повноваження контролюючих органів», – зазначив Єршов.

За його словами, спілка підтримує позицію багатьох бізнес-асоціацій, що висловились проти ухвалення законопроєкту, і готує значну кількість пропозицій та зауважень до документу для його доопрацювання.

«На сьогоднішній день ми вже отримали частину пропозицій від наших членів спілки по правкам до цього проєкту. Але в цілому він дуже негативно сприймається, і ми будемо якомога більше надавати пропозицій для його покращення. Хоча загальна позиція – ми повністю проти цього проєкту», – повідомив Єрашев.

Раніше співголова Комітету з питань податкової політики Американської торговельної палати в Україні Михайло Поляков заявив, що запропонований урядом законопроєкт щодо податкових змін (№5600) є неприйнятним для бізнесу і має бути відхилений.

Водночас лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко наголосила: підвищенням податків влада знищує вітчизняну промисловість і сприяє іноземним компаніям, адже надає їм податкові пільги.

Нагадаємо, 12 травня уряд на своєму засіданні затвердив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: