Газопостачальник на Миколаївщині повернув до держбюджету 31 млн гривень невикористаних субсидій

Газопостачальник на Миколаївщині повернув до держбюджету 31 млн гривень невикористаних субсидій

«Миколаївгаз Збут» перерахував до держбюджету 31 млн гривень невикористаних субсидій

«Миколаївгаз Збут» на виконання постанови Кабінету міністрів перерахував до держбюджету 31,3 млн гривень невикористаних клієнтами субсидій. Про це інформує прес-служба підприємства.

За її даними, до початку травня невикористані субсидії залишалися на рахунках 25 тис. клієнтів «Миколаївгаз Збуту».

Розрахунок сум повернення субсидій до держбюджету проводиться автоматично, з використанням програмного забезпечення. Всі перерахування відображаються в особовому рахунку і особистому кабінеті клієнта компанії.

«Наприклад, у клієнта - одержувача субсидії на кінець опалювального періоду, станом на 1 травня, на особовому рахунку залишок в розмірі 1500 грн. А 1 червня у людини на особовому рахунку залишається 500 грн. Це означає, що сума невикористаної субсидії в розмірі 1000 грн. була повернута до бюджету. Розрахунок сум повернення програма проводить автоматично», - пояснює директор ТОВ «Миколаївгаз Збут» Наталія Левченко.

Далі, згідно із законодавством, деякі домогосподарства, які забезпечили економію енергоресурсу і таким чином «не вибрали» всю суму нарахованої їм субсидії, можуть розраховувати на грошову компенсацію. Однак отримати її зможуть не всі, кому був зроблений перерахунок. За рішенням Кабміну, отримати частину невикористаної субсидії зможуть тільки споживачі, що використовують газ для індивідуального опалення, в еквіваленті, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу (станом на 1 травня 2018 року). Цією процедурою займаються виключно органи УСЗН.

В цьому році в законодавство про субсидії були внесені зміни, які торкнулися і процедури їх повернення. Якщо раніше до уваги бралися лише ті домогосподарства, які використовували газ для опалення своїх будинків, то в 2018 році повернення невикористаних сум проводилося за всіма категоріями споживачів, включаючи і тих, які використовують природний газ для приготування їжі та підігріву води (тобто використовують плити та колонки). Таким чином, до бюджету було повернуто 30,2 млн гривень невикористаних субсидій по 19,4 тис. субсидіантів з опалювальними приладами та 1,1 млн гривень по 5,7 тис. абонентів без опалювальних приладів.

За опалювальний період 2017-2018 років в Миколаївській області більше 141 тис. споживачів природного газу отримали субсидії на газопостачання. Це 40% від загальної кількості споживачів газу в області.

ТОВ «Миколаївгаз Збут» - постачальник природного газу за регульованим тарифом на території Миколаївської області. Річний обсяг поставки природного газу компанією становить близько 354 млн. куб. м газу. ТОВ «Миколаївгаз Збут» забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: