Іран закупить в Україні зерна та овочів на $1,5 млрд

Іран закупить в Україні зерна та овочів на $1,5 млрд

Іранські підприємства виявляють стійкий інтерес до оренди українських земель сільськогосподарського призначення

Іран оголосив про намір розширити торговельну співпрацю з Україною та повідомив про плани придбати української сільськогосподарської продукції на 1,5 мільярди доларів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики України.

Крім цього, делегація Ірану на зустрічі з представниками Мінагрополітики запропонувала сприяти спрощенню умов для українського експорту до цієї країни.

«Іранські підприємства виявляють стійкий інтерес до оренди українських земель сільськогосподарського призначення з метою їх подальшого використання для вирощування та постачання до Ірану агропромислової продукції, зокрема, зернових культур», — повідомляють в міністерстві аграрної політики за підсумками зустрічі з делегацією Ірану.

За результатами 2017 року Іран зайняв 9-те місце серед країн, до яких експортувалося найбільше української сільськогосподарської продукції. Зокрема, експортовано товарів на 527,7 мільйонів доларів. Частка Ірану в українському експорті складає 2,9%.

У 2015 році Іран уклав угоду зі США і провідними країнами про відмову від розробки ядерної зброї в обмін на зняття деяких економічних санкцій, в тому числі — заборони на міжнародну торгівлю нафтою.

Уряди провідних європейських країн вважають угоду з Іраном важливою умовою для міжнародної безпеки.

Водночас низка країн, зокрема чинна адміністрація США та Ізраїль, висловлюють побоювання, що угода не дає твердих гарантій відмови Ірану від розробки ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: