ЄС готовий надати Україні 500 млн євро допомоги: названо умову

ЄС готовий надати Україні 500 млн євро допомоги: названо умову
ЄС розгляне виділення Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги

Європейський Союз завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу

Євросоюз завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу у розмірі 500 млн євро макрофінансової допомоги.

Про це під час зустрічі з президентм України Володимиром Зеленським заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, йдеться на сайті глави держави.

У центрі уваги співрозмовників були практичні питання співпраці між Україною і ЄС у фінансовій та економічній сферах.

Віце-президент Єврокомісії підкреслив, що Європейський Союз завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу у розмірі 500 млн євро у рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС, щойно відповідні вимоги для їхнього отримання будуть виконані українською стороною. 

Президент України запевнив, що наша держава дотримуватиметься взятих на себе міжнародних зобов’язань, зокрема й у взаєминах із міжнародними фінансовими інституціями. У цьому зв’язку європейську сторону було повідомлено про результати зустрічі Глави держави з представниками Міжнародного валютного фонду, під час якої було досягнуто розуміння щодо подальших кроків у співпраці з фондом.

Зважаючи на перемогу проєвропейських політичних сил на нещодавніх виборах до Європейського парламенту, Валдіс Домбровскіс висловив упевненість у збереженні солідарності щодо України в майбутньому складі Європейської Комісії та Європейської Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: