Керівник «Борисполя»: грошей оплачувати відпустки працівників вистачить на тижнів два

Керівник «Борисполя»: грошей оплачувати відпустки працівників вистачить на тижнів два
Павло Рябікін наголосив, що співробітників втрачати не хоче, тому, напевно, виходитиме на «формулу оплати за вимушений простой»
Фото: Главком

Рябікін переконує, що 78% працівників нині перебувають в оплачуваних відпустках

В аеропорту «Бориспіль» 78% з 4500 трудового колективу пішли в оплачувану відпустку. Про це заявив гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін в інтерв’ю Liga.net.

Рябікін зазначив, що резервів фінансувати таку відпустку вистачить на два тижні.

«Далі, боюся, умови будуть гірше. Ми вже відчули масові неплатежі від всіх компаній. Починаючи від наших, яким просто нема чим платити, і закінчуючи турками і KLM, які просто пишуть листи про відстрочки платежу на 3-5 місяців», - розказав він.

Гендиректор аеропорту «Бориспіль» додав, що відповідно і орендарі, і комерційні агенти пишуть листи про відстрочки платежу, посилаючись на форс-мажор.

«Нам потрібно зрозуміти, скільки грошей зможемо залучити. У будь-якому випадку втратити людей не хотілося б. Будемо, напевно, виходити на формулу оплати за вимушений простой - це дві третини від окладу, без премії», - підсумував Рябікін.

Як повідомлялось, міжнародний аеропорт «Бориспіль» продовжує приймати літаки з різних країн світу. Зокрема, 28 березня аеропорт прийняв вже 12 рейсів зі Стамбула, Каїра, Берліна та інших міст,  де швидкими темпами поширується коронавірус. Завтра, 29 березня, очікується приліт п'ятьох літаків з Нью-Йорка, Бангкока, Тель-Авіва, Дохи і Варшави.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив про тотальне закриття українських кордонів з 27 березня.

Президент додав, що про українців, які залишилися за кордоном, подбають дипломати. «До кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено усі пасажирські перевезення. Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутися до України. Більшість зробила це самостійно. Інших - а це понад 80 тисяч - ми повернули додому літаками, потягами та автобусами... Ми опинились перед важким вибором між громадянами та безпекою 40 млн громадян всередині країни... Про тих, хто не зможе повернутися у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громадяни за кордоном. Про жодного українця, який залишився за кордоном, ніхто не забуде», - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, з 28 березня повернутися до України можна буде лише пішки чи машиною. У ніч на 28 березня Україна повністю закриє авіасполучення та перетин кордону поїздами. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Міністр запевнив, що громадяни які прибувають чартерними літаками із зони потенційної активності вірусу перевіряються лікарями.

Нагадаємо, 25 березня уряд увів режим надзвичайної ситуації на всю територію України. Згідно з рішенням уряду, режим надзвичайної ситуації вводиться на 30 днів. Крім того, на 30 днів по всій країні продовжується карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: