Кого зробив безробітним карантин – дослідження

Кого зробив безробітним карантин – дослідження
Загалом за два тижні карантину кількість тих, хто шукає роботу зросла на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого рок

На ринку праці збільшилась частка досвідчених пошукачів, за плечима яких понад шість років досвіду, - аналітики

За перші 12 днів карантину (12-23 березня) на ринку праці збільшилась частка досвідчених пошукачів, за плечима яких понад шість років досвіду. Про це свідчать результати дослідження, що провели експерти hh.ua grc.

Зазначається, якщо в лютому на досвідчених пошукачів роботи припадало 53% всіх розміщених резюме, то у березні – 67%. «А от доля пошукачів-початківців без досвіду та таких, які мають стаж до 3 років, навпаки впала: на 8% та 4% відповідно», - йдеться у повідомленні.

Експерти стверджують, що загалом за два тижні карантину кількість тих, хто шукає роботу зросла на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«У період з 12 по 23 березня однією із найпопулярніших профсфер був топ-менеджмент (частка зросла з 5% до 10%)», - йдеться у повідомленні.

У дослідженні йдеться, що більшу активність почали проявляти спеціалісти таких вікових груп, як 30-40 років, 40-50 років та 50-60 років. 

Також досить відчутно зросла частка резюме, розміщених пошукачами-чоловіками: у лютому на них припадало 53%, а у березні - 63%.

Як повідомили у Державній статистичній службі, кількість безробітних в Україні зростає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: