Держава в умовах кризи повинна підтримувати не тільки малий бізнес, а й промисловість, - Магомедов

Держава в умовах кризи повинна підтримувати не тільки малий бізнес, а й промисловість, - Магомедов
Якщо зупиниться робота великих промислових підприємств, це призведе до серйозних проблем в галузі та економіці країни в цілому, - депутат

Криза в гірничо-металургійному комплексі почалася орієнтовно з вересня минулого року, обсяги виробництва і ціни на продукцію падають, - нардеп

Держава у нинішніх кризових умовах, викликаних карантином, повинна надавати підтримку не тільки малому бізнесу, але і промисловості, яка є локомотивом економіки. Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов.

«Перш за все, потрібно розуміти, що в гірничо-металургійному комплексі криза почалася орієнтовно з вересня минулого року, і що обсяги, що ціни на продукцію падають, рецесія почалася вже понад пів року тому. Тому зараз потрібно говорити про те, щоб держава підтримувала не тільки малий і середній бізнес. Ось якщо ми говоримо про те, що урядом прийнято рішення про канікули на виплату ЄСВ для малого бізнесу, я думаю, канікули точно потрібно поширювати і на великий бізнес», - сказав Магомедов.

Депутат підкреслив, якщо зупиниться робота великих промислових підприємств, це призведе до серйозних проблем в галузі та економіці країни в цілому.

«Не буде грошей у великого бізнесу, їх не буде в середнього і не буде в малого. Я думаю, що треба абсолютно чітко враховувати, що велика частина ГМК - це підприємства з безперервним циклом. І будь-яка зупинка може призвести до того, що буде завдано технологічні збитки», - сказав Магомедов.

На його думку, з боку влади необхідно зробити все можливе для забезпечення безперебійного функціонування підприємств безперервного циклу, зокрема організувати стабільне функціонування залізничного транспорту, що забезпечує перевезення вантажів і співробітників цих підприємств.

«Робота залізничного транспорту взагалі повинна йти без збоїв, я маю на увазі і вантажообіг, і в даному випадку хоча б місцеві електрички, які підвозять і відвозять людей на роботу і з роботи, вони повинні функціонувати. Тому що, по суті, немає альтернативи. Автобусного сполучення буде явно недостатньо», - зазначив Магомедов.

Нагадаємо, раніше провідні економісти в спільній заяві попередили, що обмеження через карантин, які має намір посилити українська влада, спровокують кризу в економіці, приведуть до зростання безробіття і злочинності.

Згідно з даними Держкомстату, за підсумками 2019 промисловість скоротилася на 1,8%. У січні 2020 року промислове виробництво знизилося на 5,1% в порівнянні з січнем 2019 року і скоротилося на 8,4% в порівнянні з груднем 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: