Міносвіти пояснило, як перевести на контракти вчителів-пенсіонерів

Міносвіти пояснило, як перевести на контракти вчителів-пенсіонерів

Після закінчення однорічного договору наступні договори можуть укладатись із вчителями-пенсіонерами та на більш тривалий період – до 3-х років

Керівників шкіл і педпрацівників, які досягли пенсійного віку, повинні перевести з безстрокових трудових договорів на термінові.

Про це сказано в законі «Про загальну середню освіту» та Міністерством освіти надало додаткові роз'яснення щодо застосування механізму.

Текст роз'яснень містить особливості застосування норм закону щодо керівників та педагогічних працівників державних і комунальних закладів освіти, що мають бути реалізовані 1 липня 2020 року.

У відомстві зазначають, що необхідність додаткових роз'яснень викликана гостротою питання, наявність різночитань і неоднозначних тлумачень відповідних положень закону.

Ця норма випливає з чинного Закону «Про повну загальну середню освіту».

Після закінчення однорічного договору наступні договори можуть укладатись із вчителями-пенсіонерами та на більш тривалий період – до 3-х років. Кількість таких пролонгацій може бути необмеженою – допоки вчитель працює якісно та сумлінно, переукладати договір із ним буде вигідно. Рішення про продовження співпраці після закінчення першого строкового договору директор навчального закладу буде приймати самостійно, - повідомляло раніше МОН.

У відомстві зазначили, що у разі переведення на строкові договори розмір заробітної плати вчителів-пенсіонерів не може бути змінено, так як вони продовжуватимуть обіймати ті ж посади, виконувати той самий обсяг робіт і збережуть відповідну кваліфікаційну категорію. Зберігаються також щорічна відпустка та інші права вчителя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: