В Україні кількість запитів на віддалену роботу зросла на 83% – дослідження

В Україні кількість запитів на віддалену роботу зросла на 83% – дослідження
Роботодавці за віддалену роботу пропонують від 10 до 19,5 тис грн

У топ найпопулярніших пропозицій на віддалену зайнятість увійшли Instagram-фахівці, оператори та менеджери з продажу

В Україні кількість запитів на віддалену роботу зросла на 83%. Про це свідчать результати дослідження аналітики «OLX Робота».

Зазначається, що у топ найпопулярніших пропозицій на віддалену зайнятість увійшли Instagram-фахівці, оператори та менеджери з продажу.

Аналітики відзначають, що найпопулярнішими за кількістю оголошень у квітні стали офіс-менеджери. «У квітні таких пропозицій для віддаленої праці на «OLX Робота» стало майже вдвічі більше. Зазвичай, до обов’язків, які потрібно виконувати з дому, входять прийом дзвінків та електронної пошти, ведення документообігу. У другий весняний місяць таким спеціалістам в середньому в Україні пропонували 10 тис грн», - йдеться у повідомленні.

Також популярною є робота оператором.

«Обов’язки на цій посаді включають прийом чи здійснення дзвінків, або онлайн-спілкування із клієнтами. У квітні в порівнянні з лютим кількість оголошень з пошуку спеціалістів зросла у понад вдвічі, а оплата цієї праці стабільна — в середньому 12,5 тис. грн», - додали в «OLX Робота».

Що ж до оголошень про пошук Instagram-фахівців, то у квітні їх стало на 72% більше. Серед вимог - ведення акаунтів у соцмережі, роботу з контентом, написання постів.

Платити за креативну роботу готові в середньому 19,5 тис грн на місяць.

«Працедавці також активізувались у пошуку менеджерів з продажу, й у квітні порівняно з останнім місяцем зими стали шукати їх на 42% частіше. З дому фахівці можуть легко контактувати з клієнтами, й отримувати в середньому 12,5 тис грн», - свідчать результати дослідження.

Нагадаємо, згідно зі статистикою Державного центру зайнятості, у січні-березні за вакансіями середня заробітна плата становить близько 7 тис. грн

Як повідомлялося, науковці стверджують, що дистанційна робота спонукає до вживанню алкоголю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: