Минулого року в Україні боржники сплатили аліментів на суму 4,6 млрд грн

Минулого року в Україні боржники сплатили аліментів на суму 4,6 млрд грн
555 тис. українських дітей отримали аліменти

Аліменти стягнули з 96 тисяч боржників

Протягом минулого року близько 96 тисяч боржників заплатили аліментів майже 4,6 млрд грн. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами міністра, мова йде про 555 тис. українських дітей, які роками, а то й десятиріччями не отримували заборгованість по сплаті аліментів…

«Тільки за минулий рік кількість осіб, які є системними неплатниками аліментів, зменшилася на 96 тисяч. Це ті особи, які повністю погасили заборгованість, примирились з іншими батьками, які здійснюють догляд за дітьми», - зазначив Петренко.

Міністр наголосив, що приблизно половину загальної суми - 2 млрд грн - було стягнуто завдяки застосуванню нових обмежень, зокрема, на виїзд за кордон і позбавлення водійських прав.

При цьому Петренко додав, що протягом минулого року діти отримали у вигляді аліментів вдвічі більше коштів, ніж попереднього, 2017-му, року.

Водночас, міністр зазначив, що повністю виплатили всю заборгованість за аліментами 52 тисячі осіб, а решта – уклали мирову угоду з батьком-опікуном дитини, в результаті якої або здійснили виплати наперед, або передали якесь майно на користь погашення боргу.

Утім, за словами Петренка, доля тих, хто розрахувався із боргами, - це лише 20%, тож на повну ліквідацію такого явища, як несплата аліментів одним із батьків, піде, за підрахунками міністра, 4-5 років.

При цьому, на його думку, 100% погашення боргу не буде, оскільки близько 100 тисяч боржників не мають ані офіційної роботи, ані постійного місця проживання, певна частина перебуває в місцях позбавлення волі.

Нагадаємо, протягом минулого року було оголошено у розшук 12 тисяч батьків, які заборгували аліменти для своїх дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: