Норвезька компанія зупиняє будівництво сонячної енергостанції через можливі зміни «зеленого тарифу»

Норвезька компанія зупиняє будівництво сонячної енергостанції через можливі зміни «зеленого тарифу»
Понад 30 виробників альтернативної енергетики підписали відкрите колективне звернення до керівнитва держави з вимогою змінити законопроєкт, що готується урядом про альтернативні джерела енергії

Компанія може втратити можливість продавати електрику в мережу за «зеленим тарифом»

Компанія Scatec Solar зупинила реалізацію проєкту з будівництва сонячної електростанції потужністю 65 МВт (СЕС) в Херсонській області через анонсовані змінами в системі виплат «зеленого» тарифу.

Про це повідомила керівник з управління бізнесом компанії в Україні Аліна Свідерська, передає ITC.

Зокрема, через ці зміни електростанція компанії може втратити можливість продавати електрику в мережу за «зеленим тарифом», тобто, за вищою, ніж ринкова, ціною.

«У цей проект компанія вклала 2-3 мільйони євро, і зараз його повністю зупинили», - повідомила Свідерська після засідання комітету «Європейської бізнес асоціації» з питань палива та енергетики.

За її словами, уряд планує скоротити термін, коли побудовані електростанції зможуть отримати «зелений тариф». І відповідно до анонсованих дат, компанія свою електростанцію добудувати не встигне.

Нагадуємо, понад 30 виробників альтернативної енергетики підписали відкрите колективне звернення до голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса та міністра енергетики Олексія Оржеля з вимогою змінити законопроєкт, що готується урядом про альтернативні джерела енергії.

Раніше повідомлялось, що у НЕК «Укренерго» не вистачає коштів, щоб виплатити у першій декаді листопада аванс держпідприємству «Гарантований покупець» для компенсації його витрат зі сплати «зеленого тарифу».

У жовтні президент Володимир Зеленський заявив про необхідність зниження «зелених» тарифів, що, на його думку, є надто високими і неринковими, з компаніями, які мають діючі контракти на отримання цих тарифів, він пообіцяв «спілкуватись».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: