Омелян: австрійська компанія Strabag може вийти на український ринок

Омелян: австрійська компанія Strabag може вийти на український ринок

«За два роки ми могли б відбудувати всі обласні дороги», - вважає Омелян

Австрійська компанія Strabag, одна з найбільших будівельних концернів у Європі, може найближчим часом оголосити про вихід на український ринок.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

На зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією міністр зазначив, що недавно провів з керівництвом Strabag відповідні переговори.

За його словами, пакет акцій компанії, пов'язаних із російським бізнесменом Олегом Дерипаскою, заморожений через санкції, тому це не може служити перешкодою для роботи Strabag в Україні.

Омелян підкреслив, що створення дорожнього фонду гарантує зростаюче фінансування дорожно-будівельних робіт і приваблює в Україну великі будівельні компанії.

У той же час міністр зазначив існуючу проблему при відборі підрядника, коли єдиний критерій – «тільки ціна» - недостатній для відбору компанії, яка могла б забезпечити високу якість робіт.

Глава Мінінфраструктури також повідомив, що виступає з ініціативою залучення кредитів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку для реконструкції дороги обласного значення. Він пояснив, що в Дорожному фонді для областей виділено квоту в 35%, що дозволяє залучити і обслужити подібні кредити.

Як приклад він привів Закарпатську область, яка отримає від Дорожного фонду понад 200 млн грн на рік, тоді як всі її потреби на реконструкцію обласних доріг оцінюються в 2 млрд грн.

«За два роки ми могли б відбудувати всі обласні дороги», - вважає Омелян.

Згідно річного звіту Strabag, в 2017 році компанія збільшила виручку на 8,9% - до 13,51 млрд євро, її чистий прибуток виріс на 3,7% - до 292,4 млн євро.

Холдингу Дерипаски «Базовый элемент» через компанію Rasperia Trading Ltd. на 1 січня 2018 року належали 25,9% акцій компанії Strabag.

Раніше міністри інфраструктури України та Польщі Володимир Омелян та Анджей Адамчик домовилися створити робочу групу для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: