ОПЕК очікує цього року історичного падіння попиту на нафту

ОПЕК очікує цього року історичного падіння попиту на нафту
 Світові ціни на нафту на цьому тижні падали нижче $28 за барель

Падіння попиту на нафту очкується на 6,8 млн барелів на добу

У 2020 році відбудеться найсильніше в історії падіння попиту на нафту - на 6,8 млн барелів на добу, у квітні падіння складе 20 млн барелів на добу. Про це йдеться в квітневому звіті ОПЕК, оприлюдненому в четвер, 16 квітня.

«У 2020 році прогноз зростання світового попиту на нафту погіршений на 6,9 млн барелів на добу - до найсильнішого в історії падіння близько 6,8 млн барелів на добу. Очікується, що скорочення попиту в другому кварталі цього року складе близько 12 млн барелів на добу, а в квітні буде спостерігатися посилення скорочення - приблизно, до 20 млн барелів на добу», - йдеться в доповіді.

При цьому ризик подальшого зниження прогнозу залишається значним, особливо для оцінки попиту на нафту в другому кварталі, уточнює ОПЕК.

Падіння попиту на нафту в країнах ОЕСР у 2020 році при цьому очікується на рівні 4 млн барелів на добу, в країнах, що не входять в ОЕСР, - на рівні 2,9 млн барелів на добу.

Нагадаємо, угода ОПЕК+ передбачає скорочення видобутку нафти не на 10 млн барелів на добу, а на 9,7 млн через позицію Мексики. Також на 300 тисяч менше буде скорочення протягом усіх етапів дворічної угоди.

При цьому світові ціни на нафту на цьому тижні падали нижче $28 за барель.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: