Падіння світового попиту на нафту у квітні складе майже 30%

Падіння світового попиту на нафту у квітні складе майже 30%
Загалом на 2020 рік МЕА прогнозує зниження світового попиту на нафту на рекордні 9,3 млн барелів на добу

Жодні скорочення видобутку не зможуть повністю компенсувати короткострокове падіння ринку, - Міжнародне енергетичне агентство

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує падіння попиту на нафту у квітні 2020 року на 29 млн барелів на добу у зв'язку обмежувальними заходами, прийнятими у світі через пандемію коронавірусу. Про це йдеться в щомісячному звіті агентства.

При цьому МЕА зазначає, жодні скорочення видобутку не зможуть повністю компенсувати короткострокове падіння ринку.

Очікується, що в другому кварталі 2020 року попит буде на 23,1 млн барелів на добу нижче рівня минулого року. Відновлення у другій половині 2020 року буде поступовим; в грудні попит як і раніше буде нижче на 2,7 млн барелів на добу.

Загалом на 2020 рік МЕА прогнозує зниження світового попиту на нафту на рекордні 9,3 млн барелів на добу.

Як наголошується в повідомленні, виробники нафти групи ОПЕК+ погодилися скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу в порівнянні з їх узгодженим базовим рівнем, починаючи з 1 травня.

«Не існує практично здійсненної угоди, яка могла б скоротити пропозицію в обсязі, достатньому для того, щоб компенсувати такі короткострокові втрати попиту», - вважають в МЕА.

Раніше повідомлялося, МВФ очікує, що ціна нафти впаде до $35,61 у 2020 році і $37,87 за барель у 2021 році.

Нагадаємо, Goldman Sachs прогнозує подальше зниження цін на нафту в найближчі тижні, оскільки «історична, але недостатня» угода провідних виробників про скорочення видобутку навряд чи компенсує викликане коронавірусом падіння попиту.

До відома, країни ОПЕК+ домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: