Ціни на нафту впали вперше після угоди ОПЕК+

Ціни на нафту впали вперше після угоди ОПЕК+
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти

Ціна бареля нафти Brent впала нижче 30 доларів

Вартість бареля Brent на торгах ввечері 14 квітня опустилася нижче 30 доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI також втратила 7,41 відсотка, досягнувши позначки в 20,75 долара за барель.

Нафта дешевшає на побоюваннях інвесторів, що відновлення економічної активності в Китаї на тлі локдауна в країнах Заходу буде недостатньо для підтримки попиту на ринку, незважаючи на недавню угоду ОПЕК + про скорочення видобутку.

Ціна Brent, яка в кінці березня опускалася до рівня близько 25 доларів за барель, різко підскочила на початку квітня на тлі чуток про відновлення угоди ОПЕК + і з тих пір стабільно трималася на рівні 31-33 долара за барель.

Раніше повідомлялося, що 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу.

Після цього президенти РФ та США Володимир Путін і Дональд Трамп, а також король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд провели тристоронні телефонні переговори.

Видання Bloomberg вважає, що нова нафтова угода провальна для Росії.

Перед цим Організація африканських виробників нафти пообіцяла скоротити обсяги видобутку палива, підтримавши таким чином зусилля країн ОПЕК+ і держав, які не беруть участі в угоді щодо стабілізації нафтового ринку.

Раніше повідомлялося, що цього тижня організація країн-експортерів нафти ОПЕК+ погодилася скоротити видобуток на 10 мільйонів барелів на день. РФ також погодилася на значущі скорочення видобутку нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: