Перша заступниця голови АМКУ допомагає блокувати дорожнє будівництво - ЗМІ

Перша заступниця голови АМКУ допомагає блокувати дорожнє будівництво - ЗМІ
Будівництво доріг в Україні

За останній рік заблоковані десятки проектів з ремонту і будівництва доріг

Перша заступниця голови Антимонопольного комітету Марія Нижник сприяє ТОВ «Полтавацентрбуд» в блокуванні державних закупівель для будівництва доріг в усій Україні. Від цієї компанії вже постраждали замовники в Одеській, Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Миколаївській та інших областях. Про це повідомляє Realist із посиланням на матеріал «Хто заважає будувати дороги», опублікованому на сайті 24-го телеканалу.

У статті йдеться про те, що компанія (ТОВ «Полтавацентрбуд» - «Главком») з'явилася на дорожньо-будівельних тендерах нещодавно.

«За останні два роки вона (ТОВ «Полтавацентрбуд» - «Главком») взяла участь у 350 закупівлях, за результатами яких здобула перемогу в 34 з них на суму 1,32 млрд грн. При цьому тільки в 2018 році компанія 72 рази скаржилася в АМКУ, з яких 45 скарг задовільнено, інші за ініціативою самого ж «Полтавабудцентру» залишені колегією АМКУ без розгляду», - наголошується у матеріалі.

За словами авторів матеріалу, ТОВ «Полтавабудцентр» - «типова «прокладка», де немає власної матеріально-технічної бази (ні своїх асфальтобетонних заводів, ні техніки), всі виробничі потужності за договорами оренди належать афілійованим структурам». «Наприклад, асфальт для будівництва дороги під Нікополем збиралися возити з Миколаївщини, а на Полтавщину - з Сумщини, що істотно перевищує нормативи», - йдеться в тексті.

Журналісти припускають, що бенефіціари компанії - сімейство одеських підприємців вірменського походження - користуються прямою підтримкою першого заступника голови АМКУ Марії Ніжнік.

«За даними джерел в правоохоронних органах, що проводять розслідування щодо злочинної змови чиновниці з «полтавською» компанією, саме Нижник, використовуючи своє службове становище, сприяє «Полтавабудцентру» в блокуванні державних закупівель для будівництва доріг на всій території України», - зазначає видання.

«Використовуючи владні повноваження Нижник М. В., ТОВ "Полтавабудцентр" постійно шантажує інших учасників закупівель із пропозиціями розблокувати процедуру закупівель за умови задоволення їхніх комерційних інтересів. В результаті таких дій темп виконання дорожньо-будівельних робіт в Україні істотно знизився, оскільки будівельний сезон підходить до кінця, конкурси так і не проведені, а до виконання робіт ніхто не приступав. В результаті склалася ситуація, що бюджетні кошти на кінець року так і не використані в повному обсязі, роботи, які заплановані на 2018 рік, в кращому випадку почнуть виконуватися в квітні-травні 2019 року», - сказано в службовій записці на ім'я одного з керівників силових відомств, яку цитує видання.

Марія Ніжнік прийшла до Антимонопольного комітету з юридичної компанії Aequo, яка вважається «кузнею кадрів» для високих постів в держорганах під заступництвом заступника голови Адміністрації Президента Олексія Філатова. Однак, журналісти припускають, що останній не в курсі її заступництва над «Полтавабудцентром».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: