Прем’єр-міністр не повинен дозволити Мінінфраструктури добити промисловість – Олещук

Прем’єр-міністр не повинен дозволити Мінінфраструктури добити промисловість – Олещук
У Мінінфраструктури заявляли, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення

Фінансові показники «Укрзалізниці» свідчать про те, що жодної необхідності у підвищенні тарифів нема, - політолог

Підвищення тарифів «Укрзалізниці» на вантажні перевезення може добити вітчизняну промисловість, керівництво уряду не повинне  допустити цього. Про це заявив політолог Петро Олещук.

«Мінінфраструкутри та прем’єр мають зацікавитися цим питанням, адже найпростіший спосіб бодай якось підтримати промисловість – не добивати її. У тому числі і високими тарифами. Тим більше, що залізниця теж має бути зацікавлена у тому, щоб її основні промислові клієнти залишися на плаву та продовжували користуватися їхніми послугами, сплачуючи за це чималі гроші. Саме так працює стратегічне планування, а не гонитва за миттєвим доходом», - сказав Олещук.

Політолог також звернув увагу, що фінансові показники «Укрзалізниці» свідчать про те, що жодної необхідності у підвищенні тарифів на свої послуги компанія не має.

«А чи дійсно в «Укрзалізниці» є така велика потреба в підвищенні своїх доходів? Судячи із їхніх фінансових показників – ні. Чистий дохід (вже після сплати усіх податків) у 2019 році зріс на 18%. Чистий прибуток «Укрзалізниці» за 2019 рік склав 3 мільярди гривень. Такі дані містяться у консолідованій фінансовій звітності компанії. Найбільше доходів «Укрзалізниця» отримала від перевезення вантажів та пасажирів — загалом 82,4 мільярда гривень, що склало 91% від всіх отриманих доходів за рік», - зазначив Олещук.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначивши при цьому, що затвердження нового договору на надання послуг залізниці з організації перевезень вантажів відклали до липня.

Водночас ексміністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що підвищення «Укрзалізницею» тарифів на вантажні перевезення в умовах кризи є непродуманим кроком, оскільки це завдасть удару  експортоорієнтованим підприємствам.

Як повідомлялося, ексміністр Омелян побачив катастрофу на «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: