Прокуратура і суди продають справи конвертаційних центрів - начальник податкової міліції Дніпропетровщини

Прокуратура і суди продають справи конвертаційних центрів - начальник податкової міліції Дніпропетровщини
Конвертаційні центри «розвалюють економіку», - вважає податківець

0,5% доходів конвертаційних центрів розподіляється між прокуратурою, поліцією, СБУ та податківцями, - Пеньков

Організаторів масштабних конвертаційних центрів неможливо притягнути до відповідальності тому що суди і прокуратура продають ці справи - закриваючи їх за деяку суму грошей. Про це заявив начальник податкової міліції Дніпропетровської області Сергій Пеньков в інтерв'ю каналу «Вільний».

«Буквально вчора заходить до мене начальник відділу, що займається саме конвертаційними центрами, і каже: прокуратура продала черговий «конверт». Ось подивіться на будь-яку відкриту справу, що з нею трапляється через місяць - якщо його не пропили податківці, то продасть суд. А якщо суд не продасть - продасть прокуратура», - йдеться в заяві.

У той же час податківець підкреслив: це є наслідком двох обставин.

Перше - ці конвертаційні центри працюють під прикриттям держави – «До Революції Гідності в Дніпрі існував центр, який обслуговував область, частину Східної України і, напевно, Криму. Там був оборот в 2,5 млрд гривень в місяць. І ці державні майданчики нікуди не поділися».

Друге - частина виручених «конвертами» коштів розподіляється між прокуратурою, поліцією, СБУ та податківцями – «кожна структура отримує 0,5% доходу таких центрів».

Пеньков наголошує на необхідності закриття всіх конвертаційних центрів, оскільки вони «розвалюють економіку».

«Якщо підійти законодавчо і з правової точки зору, то за пів року можна їх всі ліквідувати, для цього є всі можливості. Головне - щоб була чітка система відповідальності за ухилення від сплати податків», - резюмував Пеньков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: